Naša šola se je v letošnjem šolskem letu prvič pridružila projektu Nacionalna izmenjava knjižnih kazalk, ki ga že šesto leto zapored organizira Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije.

Namen projekta je povezovanje šol in šolskih knjižnic širom Slovenije, spodbujanje likovne ustvarjalnosti učencev ter predvsem spodbujanje branja.

Sodelujoče šole v mesecu oktobru, ki je tudi Mednarodni mesec šolskih knjižnic, izvejo kdo je njihova partnerska šola, nato pa knjižničarke sodelujočih šol izmenjamo elektronska sporočila in se dogovorimo o podrobnostih. Letos smo sodelovali z OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto.

Tako nas je na začetku januarja razveselila pošiljka čudovitih knjižnih kazalk, ki so jih za nas izdelali učenci OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto. Nad kazalkami smo navdušeni in jih bomo z velikim veseljem tudi uporabljali.

Pri izdelavi knjižnih kazalk za dodeljeno partnersko šolo so sodelovali vsi učenci naše šole, se pri delu zares potrudili  ter izdelali zanimive in unikatne kazalke. Te so, prav tako v mesecu januarju, odpotovale k našim prijateljem v Novo mesto, da jim polepšajo dan, jim prikličejo nasmeh na obraz ter skupaj z njimi spoznajo nove knjige s knjižnih polic. Želimo jim obilo veselja pri uporabi in zajeten kupček prebranih knjig.

Kako so se naši novi prijatelji razveselili prejetih kazalk, pa si lahko ogledate TUKAJ.

Knjižničarke Jasmina, Valentina, Simona in Tina