Ker že dolgo nismo ničesar objavili, bi si lahko mislili, da nič ne delamo. Pa ni tako, ravno nasprotno! Hm, pa poglejmo.

Adventni venčki

V času mračnih poznojesenskih in zimskih dneh smo z učenci 9. razredov izdelovali adventno dekoracijo. Resnično so se potrudili, saj so s prostovoljnimi prispevki zaposlenih, na ta način zbrali dovolj denarja za končni izlet. Hvala še enkrat vsem za podporo in priznanje našega dela.

Naš bazar

Komaj smo zaključili prvi projekt, smo pričeli z vso vnemo izdelovati pisana darilca za naš praznični bazar. Udeležili smo se kar treh bazarjev, saj učenci naše šole prihajajo iz celotne regije in so lahko tako svoje delo predstavili vsem staršem in obiskovalcem. Izdelki so bili res prikupni, in vem, da so razveselili marsikoga.

Razstava

Da pa nam ni bilo dolgčas smo se vmes, s svojimi izdelki, predstavili tudi na razstavi društva invalidov Kozjanskega in Obsotelja.

TD Scenografija

Ker pa je bilo letos dela ooogromno, smo nemudoma, po praznikih, nadaljevali s polno paro. Ob vsem delu, smo se, v okviru TD, lotili izdelave scenografije za 50. obletnico šole. Učenci so se resnično potrudili in neumorno delali dva dni (vseh silnih ur predpriprav nisem prištela). Predvsem bi pohvalila učence 8. razreda, ki so z resnično vnemo ustvarjali, žagali, brusili, rezali, barvali in, in… Ker pa je dobra praksa ta, da po delu malce posediš, se pogovoriš in seveda nekaj dobrega naješ, sta nam fanta iz 9. razreda oba dneva pripravila vrhunsko pojedino. Čisto in popolnoma samostojno! Tudi pospravila sta za sabo! Čestitke fanta!

TD Pustne maskePrav vsi učenci so si izdelali na veseli dan svoje maske. Vanje so vložili veliko truda in tudi ogromno domišljije. Perfektno jim je uspelo. Kaj menite?

»Natečaj za mlade«

Udeležili smo se tudi natečaja, ki ga je organiziralo znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj z naslovom Kreativno z odpadki za manjšo porabo deviških materialov. Predstavili smo se z izdelavo žigov iz popolnoma recikliranih materialov. Zasedli smo lepo tretje mesto. V natečaju so sodelovali učenci 6. in 7. razreda.

Priprave za razstavo v Kulturnem centru Rogaška Slatina

Z učenci smo pridno slikali, tiskali, barvali, ustvarjali. Zbrali smo vsa krasna dela naših učencev in jih s ponosom razstavili v galeriji Kulturnega centra Rogaška Slatina.

Prezentacijska darila

Ob obletnici šole, so imeli učenci možnost pokazati svoje spretnosti širši publiki in so se ponovno izkazali. Tako v okviru ur tehnike in tehnologije, likovne umetnosti in delovne vzgoje so ustvarjali. Pa kaj drugega kot brusili, rezali, vrtali, barvali, rezali, tiskali, sestavljali. To delajo. In to delajo dobro. Izdelovali so darila za starše, sponzorje in obiskovalce. Izdelali so goro daril, svoje umetnine pa natisnili še na darilne vrečke.

TD Mladi tehnik

Ker smo bili v letošnjem letu organizatorji tekmovanja Mladi tehnik (celjsko koroške regije), smo morali zavihati rokave in pripraviti šolo, da je izgledala »kot se šika«. Učenci so pripravljali različne napise in zamenjali slike, ki so že vse prašne visele na stenah s svežimi. Lepo jim je uspelo.

Naši učenci in vaši otroci se pri delu vselej izkažejo. K delu pristopajo z veliko vnemo in so zelo vedoželjni, najbolj pa so veseli lepega izdelka, ki so ga izdelali sami.

Jerneja Borovnik, učiteljica