Knjižničarke Valentina, Simona, Tjaša in Jasmina vam prav z veseljem pokažemo, da so knjige naše prijateljice, s pomočjo katerih lahko odpotujemo v svet domišljije in doživetij, poleg tega pa nas lahko še marsikaj naučijo, če jim le damo priložnost. Zato vas lepo vabimo, da nas obiščete v knjižnici in se o tem tudi sami prepričate.

Če še ne veste kam, naj vam namignemo – nahajamo se v prvem nadstropju, kjer vas že pred samim vstopom v knjižnico na vratih pozdravijo črke, ki vas vabijo v  pisani svet zgodb.

V šolski knjižnici si lahko tako učenci, kot tudi strokovni delavci, izposojajo in prebirajo različno literaturo. Na voljo je leposlovje in strokovna literatura, kjer lahko vsak najde nekaj zase. Knjižnično zbirko knjižničarke dopolnjujemo vsako leto. Pri izbiri gradiva upoštevamo interese in predloge bralcev, poleg tega pa sledimo tudi aktualnim knjižnim novostim.

Poleg več kot 4000 enot gradiva se knjižnica lahko pohvali tudi z dobro založenim učbeniškim skladom. Tako prav vsem učencem zagotavljamo brezplačno izposojo šolskih učbenikov, ki jih prejmejo prvi šolski teden. Učenci učbenike vrnejo ob zaključku pouka v tekočem šolskem letu, le ti pa morajo biti ohranjeni in nepoškodovani. V primeru, da je učbenik uničen, polit, zmečkan, popisan, strgan ali pa ga učenec ne vrne, mu lahko v skladu z 12. členom Pravilnika o upravljanju učbeniških skladov zaračunamo odškodnino.

Izposoja gradiva poteka vsak dan od ponedeljka do četrtka, v času odprtja knjižnice. Urnik izposoje je izobešen na vidnem mestu pred knjižnico, prav tako pa ga imajo otroci izobešenega tudi v razredu.

Ob obisku šolske knjižnice je potrebno upoštevati tudi pravila primernega obnašanja, ki so izobešena v knjižnici, o njih pa smo se knjižničarke z učenci pogovorile tudi na knjižnično-informacijskih urah. S tem poskrbimo, da delo poteka mirno in nemoteno, hkrati pa z upoštevanjem pravil zagotavljamo, da je obisk knjižnice prijetna izkušnja.

Vljudno vabljeni v šolsko knjižnico, kjer knjige že nestrpno čakajo, da se skupaj z vami podajo na zanimivo potovanje v svet besed.

Knjižničarke: Valentina Šipec, Simona Sajko, Tjaša Kos Strašek in Jasmina Šket Mijatovič