V tednu od 22. do 26. januarja 2024 je potekal Teden pisanja z roko. Ker se na šoli zavedamo pomena pisanja z roko, učitelji učence skozi celotno leto spodbujamo k čitljivim in premišljenim zapisom.

V letošnjem letu so učenci ustvarjali na temo Zapisi časa o nas, kjer so se osredotočali predvsem na svoje spomine in stvari, ki so jim najbolj pri srcu. Tako sva knjižničarki pripravili več različnih natisnjenih predlog, ki so učencem lahko služile kot izhodišče in ideja za ustvarjanje.

V akciji so sodelovali veliki in majhni, nekateri s črkami še niso popolnoma na »ti«, drugim gre odlično. Vsak se je potrudil po svojih najboljših močeh in na izdelku pustil edinstven pečat, pa naj je šlo za pisanje, risanje ali izrezovanje. Nastale so prave umetnije.

Na koncu smo iz vseh izdelkov naredili razstavo, ki ponosno krasi pano pri vhodu v šolo, da si lahko izdelke ogledajo vsi, ki nas obiščejo. Morda pa tudi njih spodbudimo k pisanju z roko.

Da pa ne boste mislili, da se učenci potrudijo le enkrat na leto … Ne, ne … V času decembrskega vzdušja vsak razred oblikuje in zapiše svoje unikatno praznično voščilo, poleg tega pa z roko zapišemo tudi vsa pisemca, ki jih priložimo našim prijateljem pri izmenjavi knjižnih kazalk. Da polepšamo praznične dni starejšim občanom pa smo se letos nekateri učitelji priključili tudi akciji Pismo za lepši dan.

Jasmina Šket Mijatovič