TERAPIJA S HIMALAJSKIMI ZVOČNIMI POSODAMI

Zvočna nega s Himalajskimi pojočimi posodami je prastara oblika regeneracije. Prve zametke posod, ki so narejene iz mešanice kovin, so začeli uporabljati že pred 6000 leti na daljnem vzhodu. Himalajske pojoče sklede so skrivnosten zvočni pojav, ki so ga prvi odkrili “duhovni turisti” v Himalaji, po kitajski invaziji na Tibet, pa se je pojavil tudi v Evropi in ZDA.

Zvok himalajskih posod harmonizira in omogoča globoko sproščanje tako leve kot desne možganske polovice. Pospešuje odplavljanje napetosti iz vseh ravni in odplavljanje strupov iz telesa. Čustva so po zvočni negi umirjena in um jasnejši, vibracije zvoka pa učinkujejo v telesu še dolgo zatem, ko so bile posode na njem igrane.

Po zvočni negi smo ponovno uglašeni …

Posoda poje ”ommmmm”, ki oživlja osnovne zapise v DNK in aktivira naše zapise, ki jih do sedaj nismo zaznali oziroma smo jih potlačili. Himalajska pojoča posoda je eno najmočnejših glasbil za zdravljenje z zvokom in vibracijo. Pojoča posoda se imenuje zato, ker njen eksotični zven lebdi še dolgo potem, ko zaigramo nanjo.

Zakaj so himalajske posode tako posebne …

Himalajske posode so kovane iz zlitin, ki običajno vsebujejo od pet do sedem plemenitih kovin, ki jih tudi povezujemo s planeti naše galaksije: svinec (Saturn), kositer (Jupiter), železo (Mars), baker (Venera), živo srebro (Merkur), srebro (Luna) in zlato (Sonce). Velikost in razmerja med kovinami vplivajo na ton, vibracijo in kakovost zvoka, ki jo posoda proizvaja. Posode se razlikujejo tudi po obliki in videzu, saj z njimi opravljamo zvočno masažo na različne načine in z različnimi pripomočki. Najpogosteje se uporablja ”udarjalke” z udarjanjem po njih ali pa palice iz mehkega lesa, s katerimi drsimo po oboku.

Kako zvok posod vpliva na naše telo …

Zvok je nedvomno eden od najmočnejših medijev, saj lahko preobrazi človeški duh v različna stanja zavesti.

Poleg njihove tradicionalne uporabe za meditacijo se himalajske pojoče sklede uporabljajo za globoko sprostitev in regeneracijo mišic, zmanjševaje telesne bolečine v sklepih, mišicah, pri išiasu, v prebavilih, pri glavobolu in migreni, poškodovani hrbtenici, bolečini v ramenih, slabi prekrvavitvi, lajšanju napetosti in blokad, izboljšanje pretoka energije, odpravljanje toksinov iz telesa. Kadar se sproščamo ob zvokih himalajskih skled, se poveča koncentracija in lajšajo se čustvene napetosti ter blokade. Zvok lahko s svojo vibracijo odpravlja duševne ali čustvene bolečine (nizko samospoštovanje, skrbi, strah, jezo, tesnobo, depresijo, nespečnost). Pojoče posode in njihove edinstvene tone uporabljamo za normalizacijo krvnega tlaka, zoper astme, za obnovitev delovanja nadledvične žleze, za odpiranje in uravnovešanje telesnih meridianov ter izboljšanje sinaptičnih odzivov v možganih. Pomagajo pa tudi pri otrocih s hiperaktivnimi motnjami in stimulirajo imunski sistem.

Zvoki lahko vplivajo celovito na vsa tri človeška področja; fizično, duševno in duhovno:

Fizični vpliv vibracij zvoka na telo:

 1. Globoka sprostitev in regeneracija mišic.
 2. Zmanjševaje telesne bolečine, v sklepih, mišicah, išias, prebavila, glavobol in migrene.
 3. Poškodovani hrbtenici, bolečine v ramenih, slaba cirkulacija krvi.
 4. Krepi se prebava.
 5. Povečano usklajeno delovanje atomov, molekul, celic, tkiv in organov.
 6. Izboljša se pretok energije.
 7. Odpravljanje toksinov iz telesa.
 8. Izboljša se imunski sistem.

Duševni ali čustveni vpliv vibracij zvoka na telo:

 1. Sprostitev uma, lajšajo se mentalne/čustvene napetosti in blokade.
 2. Poveča se koncentracija.
 3. Aktivirajo in sprostijo se notranji občutki.
 4. Poveča se energija in moč v vsakdanjem življenju.
 5. Odpravi se duševna ali čustvena bolečina.
 6. Poveča se samozavest, ustvarjalni in produktivni potencial.

Duhovni vpliv vibracij zvoka na telo:

 1. Omogoča pozitiven občutek do sebe.
 2. Večje ravnotežje in harmonija v vašem življenju.
 3. Izkušnje blaženosti.
 4. Čiščenje čaker (energetskih centrov in nadijev – astralnih kanalov).
 5. Vnos višje frekvence v svojo bit, ki povečuje vašo energijo in vibracijsko raven.
 6. So vrata za bolj intenzivno in višjo vibracijo ljubezni.