Erasmus + je projekt, v katerega se je vključila naša šola v šolskem letu 2022/23.Osnovni cilji projekta so vezani na spodbujanje socialne vključenosti in  razvijanje socialnega, emocionalnega, psihološkega in govorno jezikovnega razvoja učencev s vključevanjem terapije s pomočjo živali. Pri projektu se bomo povezovali z osnovno šolo Josipa Matoša Vukovar in OŠ Dušana Dugaliča Srbija.

Na naši šoli se v pouk aktivno že vključuje kuža Lars, učiteljice Tatjane Strgar Kodrič, ki se izobražuje v kinološkem društvu z namenom opravljanja izpita za možnost kasnejše vključitve v izobraževanje za terapevtskega psa. Občasno se nam bodo, v okviru izvedbe dejavnosti pridružile tudi druge živali.

Projektni tim na šoli sestavljajo: Apolonija Kunštek, Tatjana Strgar Kodrič, Anja Pristovnik, Melita Radmanović in Gabrijela Ploj Zavšek

LARS V ŠOLI

Občasno se pri pouku pridruži zlati prenašalec Lars, ki v šolo vedno prinese veliko veselja. Z njim se učimo, igramo, sprehajamo, cartamo.

MUCKA NA OBISKU

Obiskala sta nas tudi dva mucka, ki sta ju v šolo pripeljala naša učenca – muc Taček in muca Bela.

VETERINARKE IN ADA NA OBISKU

V mesecu januarju pa smo imeli na šoli prav poseben obisk iz veterinarske postaje Taček. Predstavili so nam, kako pravilno pristopamo k nepoznanim psom in muckom.

S seboj so pripeljale tudi prijazno psičko Ado, ki nam je pokazala nekaj trikov. Preizkusili so jih lahko tudi učenci, ki so psički za nagrado dali priboljšek.