V torek, 26. 9. 2023, smo učenci 8., 9. razreda in oddelka OVI obiskali mehanično delavnico in trgovino Fenik ter vulkanizerstvo Protect servis v Šmarju pri Jelšah. Vedeli smo, da se bomo imeli lepo in veliko izvedeli, ampak so nas kljub temu presenetili s toplim, prisrčnim sprejemom, pripravljenostjo nam vse pokazati, razložiti.

Na naši prvi postaji, v prodjetju Fenik, smo si ogledali mehanično delavnico. Tako lastnik g. Robert, kot oba zaposlena mehanika, so nam razložili vse, kar moramo vedeti o tehnično brezhibnem avtomobilu, delih avtomobila, popravilih, zavorah, pregledu zavor, menjavi žarnice. Vse so nam tudi praktično prikazali. Učenci so veliko spraševali, zaposleni pa so poznali odgovore prav na vsa vprašanja. Ogledali smo si tudi prodajalno avtodelov, kjer lahko najdete vse za vašega jeklenega konjička. Čisto na koncu pa nas je lastnik g. Robert še pogostil in nam pripravil krasna darilca. Prisrčno so nas povabili še prihodnje leto, že polni načrtov, seveda smo z največjim veseljem udeležbo potrdili.

Na naši drugi postaji v Protect servisu sta nas g. Jure in g. Benjamin pričakala s celim kupom pnevmatik pred delavnico in pripravljenostjo povedati vse kar vesta. Za čas našega obiska so odpovedali vse stranke, da so se lahko posvetili samo nam. Zelo zanimivo in zelo poučno. Po izčrpni predstavitvi, so nam pripravili še pogostitev in darilca. Povabili so nas tudi v Šentjur, kjer bi lahko izvedeli več o izdelavi pnevmatik.

Vračali smo se polni neverjetnih vtisov, prav očarani, od tople dobrodošlice in odprtosti, zato se vsem iskreno zahvaljujemo!

Jerneja, Anja, Martin in učenci