V petek, 15. septembra, smo učenci, ki obiskujemo 2. b, 4. b, 5. b, 6. b, 7. b in 9. b razred v dislocirani enoti Podčetrtek, imeli 1. TEHNIŠKII DAN z naslovom MOJ KRAJ.

Prvo šolsko uro smo spoznali kratko zgodovino kraja Podčetrtek in izvedeli, kako je nastalo ime Podčetrtek. Ste vedeli, da je včasih pod gradom ob četrtkih potekal sejem?

Po malici smo se sprehodili skozi naselje Podčetrtek in obiskali nekaj lokalnih ponudnikov storitev. Naša prva postaja je bila pri avtomehanični delavnici Dolar. Gospod avtomehanik nam je razkazal delavnico in pokazal, kako naredi osnovni servis avtomobila. Dovolil nam je, da smo sami dvignili avto z dvigalko.

Sledil je obisk veterine in trgovine Tačka. Ogledali smo si ponudbo v trgovini. Gospa veterinarka nam je razkazala operacijsko sobo in nekaj pripomočkov, ki jih uporablja pri operacijah. Videli smo tudi nekaj muc, ki okrevajo po sterilizaciji.

Ogledali smo si tiskarno Gorila print, kjer smo lahko videli, kako poteka cel postopek izdelave nalepk za jogurte. Gospod, ki nas je sprejel, je za nas naredil posebne podstavke za spomin.

V TIC-u Podčetrtek nas je sprejel gospod Boštjan Misja, ki nam je predstavim delo Turistično-informacijskega centra. Dobili smo zloženko z opisom glavnih turističnih lokacij našega območja.

Obiskali smo trgovino z otroškimi oblačili Puffi. Pokazali so nam delavnico in industrijske šivalne stroje. Posebej zanimiv je bil stroj, ki dela vezenine. Vsi učenci in obe učiteljici smo za spomin dobili njihove trakove za ušesa, katerih smo bili zelo veseli.

Naša zadnja postaja je bila optika Maestro Vision. Lastnik, gospod Tony, nam je razkazal prostor in povedal, kako poteka pregled vida. Kdor je želel, si je lahko pregledal svoj vid s posebno napravo, ki izmeri okvirno dioptrijo. Lahko smo preizkusili različna sončna očala.

Bil je zelo zanimiv dan. Izvedeli smo veliko novega in bolje spoznali kraj, v katerem je naša šola.