Za nekatere zajtrk predstavlja ritual in vstop v dan, zato si zanj vzamejo veliko časa. Nekateri zajtrk pojedo na hitro, včasih kar med potjo v šolo ali službo. Nekateri pa sploh ne zajtrkujejo.

Odločili smo se, da bomo tokrat med tistimi, ki si vzamejo čas za zajtrk – za zdrav zajtrk. Z učenci OVI2 smo pripravili pravo degustacijo, saj smo naredili kar tri vrste smutijev. Ugotovili smo, da je lahko špinača ali solata izvrsten dodatek in da, v kolikor ne jemo radi zelenjadi, na ta način najlaže »prelisičimo« sami sebe in te pojemo v večjih količinah.

Še preverjeni recepti:

SMUTI 1
– 1 BANANA
– PEST ŠPINAČE
– POL KOZARCA VODE
SMUTI 2
– 1 BANANA
– PEST ZAMRZNJENIH ALI SVEŽIH JAGOD
– POL ŽLICE CHIA SEMEN
– 1 ŽLICA JOGURTA (GRŠKEGA ALI NAVADNEGA)  
SMUTI 3
– 1 BANANA
– 2 KIVIJA
– 1 JABOLKO
– POL KOZARCA VODE