Za nekatere zajtrk predstavlja ritual in vstop v dan, zato si zanj vzamejo veliko časa. Nekateri zajtrk pojedo na hitro, včasih kar med potjo v šolo ali službo. Nekateri pa sploh ne zajtrkujejo.
Odločili smo se, da bomo tokrat med tistimi, ki si vzamejo čas za zajtrk – za zdrav zajtrk. Z učenci OVI2 smo pripravili pravo degustacijo, saj smo naredili kar tri vrste smutijev. Ugotovili smo, da je lahko špinača ali solata izvrsten dodatek in da, v kolikor ne jemo radi zelenjadi, na ta način najlaže »prelisičimo« sami sebe in te pojemo v večjih količinah.
Še preverjeni recepti:
SMUTI 1 – 1 BANANA – PEST ŠPINAČE – POL KOZARCA VODE | SMUTI 2 – 1 BANANA – PEST ZAMRZNJENIH ALI SVEŽIH JAGOD – POL ŽLICE CHIA SEMEN – 1 ŽLICA JOGURTA (GRŠKEGA ALI NAVADNEGA) | SMUTI 3 – 1 BANANA – 2 KIVIJA – 1 JABOLKO – POL KOZARCA VODE |