Z učenci 7. razreda smo v ponedeljek, 20. 2. 2023, v sklopu projekta Rastem s knjigo, obiskali knjižnico v Rogaški Slatini. Knjižničarka, gospa Maja Novak, nas je prijazno sprejela in nam razkazala celotno knjižnico. Ponovili smo pravila, kaj se v knjižnici sme in česa ne – učenci so vsa pravila že dobro poznali in tako sodelovali v pogovoru s knjižničarko. Spoznali smo tudi, kako so knjige razvrščene in kaj pomenijo tiste oznake na nalepkah knjig.

Ogledali smo si prostor, kjer lahko v miru in tišini beremo in se učimo, poleg tega smo videli in preizkusili tudi udoben prostor, ki ga imenujejo kar »dnevna soba« – tu lahko prebiramo revije in časopise. Učenci so vedoželjno spraševali, gospa Maja pa je z veseljem odgovorila na vsa vprašanja.

Za konec smo si v posebni dvorani ogledali še kratek film o nastanku knjige z naslovom Reformatorji v stripu ali kako smo Slovenci dobili prvo res dooooolgo knjigo (in eno krajšo, ki je opisala, kako pišemo), katere avtor je Boštjan Gorenc – Pižama, v sodelovanju z Jako Vukotičem in Kozmo Ahačičem. Knjigo Reformatorji v stripu je v dar dobil vsak izmed učencev 7. razreda. Ena knjiga pa je dobila svoje mesto tudi v knjižnici naše šole, kjer si jo boste lahko izposodili tudi ostali.