Pomlad je v šolsko knjižnico prinesla nekaj knjižnih novosti, ki nestrpno čakajo na mlajše in starejše nadobudne bralce. Opisi posameznih knjig vas že čakajo spodaj, knjižničarke pa vas vabimo v knjižnico na »sprehod« med policami.

Interaktivne kartonke Moja Kmetija, Moja hrana in Moja glasbila so primerne za vse otroke, ki se ob branju radi zabavajo in raziskujejo.

V posameznih knjigah bodo otroci izvedeli odgovore na različna vprašanja: Kdo ima velika ušesa? Kaj pijemo iz steklenice? Po čem udarjamo? Kaj je na krožniku? Ob ilustracijah so z velikimi tiskanimi črkami zapisana tudi poimenovanja, ki otroke popeljejo v svet sadja, zelenjave in drugih dobrot, v svet glasbil ter živali, ki živijo na kmetiji.

V knjigi avtorice Janje Slapnik z naslovom Bodi prijazen, vas čaka prisrčna zgodba o tem, kaj bi se zgodilo, če bi bili vsi ljudje na tem svetu prijazni drug do drugega. Mogoče vas zgodba navdihne, da poskusite biti prijazni do vseh tudi vi.

Pod snežno odejo svet ne spi. Tudi pozimi se življenje odvija naprej. Vabljeni, da v roke vzamete knjigo Pod snežno odejo in spoznate, kaj se dogaja z živalmi pozimi in kako se prilagodijo na sneg, mraz ter pomanjkanje hrane.

Moram biti najboljši! V vsem moram biti boljši od drugih! Pa je to res? Knjiga Feri je najboljši! otroke uči, da so lahko preprosto to, kar so ter ne rabijo biti v vsem najboljši, saj je v dejavnostih važno predvsem sodelovati in se imeti lepo s prijatelji.

Mojiceja Podgoršek je zapisala pravo mini gozdno detektivsko zgodbo. Živalim iz shramb in vrtov izginja hrana. Kdo je kriv? Preden pa uspejo najti krivca, v gozdu izbruhne velikanski požar. Na pomoč pri gašenju jim priskoči gasilec Luka. Jim bo skupaj uspelo rešiti gozd in poiskati krivca za krajo?

Za mlajše bralce je za razvoj pozornosti, spomina in urjenje opazovanja še posebej primerna knjiga Gremo po nakupih, avtorice Ingele P. Arrhenius. Knjiga otroka popelje med police v trgovino z živili, na tržnico med stojnice, v ribarnico ter cvetličarno, polno dišečih rož, kjer lahko s pomočjo vrtljivih kolesc išče različne kombinacije barv in predmetov na slikah.

Vabljeni na obisk v knjižnico, knjižničarke vas bomo vesele!