Na topel spomladanski ponedeljek smo izvedli tehnični dan z naslovom »S cveta na cvet za naš planet«.

Vsebina tehniškega dne je bila povezana s 14. natečajem Cinkarne Celje, katerega namen je posaditi tisoče medovitih rastlin in tako pomagati čebelam in drugim opraševalcem v vse težjih življenjskih pogojih.

Priprave na ta dan so se začele že pozimi, ko smo s strani podjetja Cinkarna Celje prejeli paketke semen medovitih rastlin ter substrat za sejanje in sajenje. Učenci so v sklopu učnih ur sejali in negovali rastline, na zadnji, zaključni dan pa so rezultate svojega prizadevnega dela tudi posadili na manjše vrtičke v okolici naše šole.

Učenci so se razdelili v skupine. Vsaka skupina je bila odgovorna za svoj vrtiček. Najprej ga je bilo potrebno opleti. To je bilo najtežje opravilo! Nato pa rastlinice pravilno zasaditi in močno zaliti. Učenci in učitelji so s sabo prinesli motike in motičice ter precej delovne vneme.

S skupnimi močmi nam je uspelo. Zasadili smo kar šest mini vrtičkov. Nekateri so bili pri rabi vrtnega orodja in dela na prostem bolj spretni in so pomagali in svetovali tistim z manj izkušnjami. Prav vsi smo se naučili kaj novega.

Sedaj samo še čakamo, da bodo rastlinice zrastle, zacvetele in naredile veliko veselja vsem malim opraševalcem.

Jerneja Borovnik

Utrinki: