V torek, 11. 5. 2021, smo realizirali še zadnji tehniški dan z naslovom Trajnostna mobilnost. Aktivnosti so potekale po zastavljenem načrtu.

Aktivnosti tehniškega dne so bile povezane s projektom Trajnostna mobilnost, v katerega so vključeni učenci od 3. do 9. razreda tako naše šole, kot DE Podčetrtek. Bistvo projekta pa je seznaniti učence z načini okolju in ljudem prijaznejše mobilnosti.

V šoli so se zvajale aktivnosti: predstavitev in cilji projekta, ogled izobraževalnih filmov, ogled pripravljenega PPT in razlaga ter pogovor o temi, predstavitev in izpolnjevanje dnevnikov. Aktivnosti na prostem so bile: po varni poti do avtobusne oziroma železniške postaje, postanki ob morebitnih nevarnih točkah poti, proučitev voznega reda in predstavitev potovanja z vlakom in avtobusom, ogled sistema izposoje koles »Mobilno Obsotelje« in razlaga smisla izposoje, štetje in beleženje različnih udeležencev v prometu ter analiza rezultatov, zarisovanje prehojene poti na zemljevidu, na koncu pa še analiza tehniškega dne.

Tehniški dan je uspel, učencem so se teme zdele zanimive in koristne ter so v aktivnostih tudi sami aktivno sodelovali. Pridobili so znanja, ki jih bodo lahko s pridom uporabljali v prihodnosti.

Jerneja Borovnik

Utrinki tehniškega dne:


“Mobilno Obsotelje”                                  

Štejemo na sončku.

Še štejemo.                                        

Tudi mi štejemo!

In mi tudi štejemo!                               

Na železniški postaji preučujemo vozni red.