Tudi v letošnjem šolskem letu so učenci naše šole sodelovali v projektu Pasavček.

Ker je projekt namenjen mlajšim, so se v projekt vključili učenci 1. in 2. razreda pod mentorstvom učiteljice Maruše, 4. in 5. razreda pod mentorstvom učiteljice Anje ter 6. in 7. razreda pod mentorstvom učiteljice Jerneje.

Slogan projekta je »Red je vedno pas pripet«, zato je bil seveda največji poudarek ravno na pravilni in redni uporabi varnostnega pasu. Ker pa je pomembna vseobča varnost v udeležbi v prometu, so bile vsebine zastavljene tudi širše. Kot vsakodnevni udeleženci v prometu morajo učenci poskrbeti tako za svojo, kakor tudi za varnost drugih, zato so bile vsebine povezane z udeležbo v prometu širše: prepoznavanje nevarnosti, pravilno prečkanje ceste, primerna hoja po varnem in nevarnem cestišču, prepoznavanje prometnih znakov in signalizacije, upoštevanje pravil varne vožnje. Tako so se odvijale aktivnosti v smislu iger in ustvarjanja v razredu, kakor na prostem.

Učenci so se ob delu učili ter veselili. Upamo, da so si zapomnili kar največ, saj jim bo to še kako koristilo ob vsakodnevnem prihodu v šolo, kakor tudi v nadaljnjem življenju.

Jerneja Borovnik, Maruša Kolar, Anja Pristovnik

Utrinki