Ves topel začetek leta smo malo po malo urejali okolico šole. Sodelovali so učenci 6., 7., 8. in 9. razredov.

Kaj pa imamo za delati, se bo morda kdo vprašal. Dela je precej, če ga le vidiš. In že sedaj se vidi vložen trud vseh udeleženih. Učenci so pograbili listje po celem travniku, ki sploh ni majhen, pograbili so tudi vso okolico šole. Odstranili so še kupe listja s šolske poti in ga odvažali v gozd. Očistili so živo mejo, ki je bila več kot očitno potrebna skrbi in posabili novo. No, bolj smo poskusili srečo, saj smo podtikali veje forzicije, vrbe ter lovorikovca. Tudi zaliti nismo pozabili! Obrezali smo drevesa, grmičevje in pospravili vso vejevje, ki ga ni bilo malo.

Zelo prav nam je prišla tudi vrba. Kar precej časa je vzela učencem, da so odžagali odvečne veje ter jih narezali in pripravili za nadaljnjo uporabo. Iz vejic smo spletli še vence, ki smo jih lahko s pridom uporabili pri velikonočnih delavnicah.

Nekateri učenci so opravila že poznali, drugi so se dela šele učili. Pravilna in predvsem varna uporaba orodja je pomembna tudi za prihodnost. Tako so se nekateri prvič spoznavali z grabljami, drugi z žago ali velikimi škarjami za rezanje debelejših vej.

Predvsem pozitivno pa je bilo sodelovanje in komunikacija med učenci ter medsebojna pomoč in potrpežljivost. Če kaj ni šlo, je vedno priskočil nekdo na pomoč, pa saj že sami veste, da gre v dvoje delo bolje od rok.

Vsekakor si prav vsi zaslužijo pohvalo za svojo prizadevnost, sodelovanje in menim, da so na dobri poti v prihodnost.

Z delom še zdaleč nismo zaključili! Učenci popravljajo in obnavljajo stare klopi. Za vse, da bomo lahko posedeli na prostem, razpršeni po vsej okolici šole.

Jerneja Borovnik